Amsterdam voert Europese ranglijst aan met de hoogste huurprijzen

Amsterdam

Amsterdam Foto: MabelAmber / Pixabay

  • Amsterdam is de duurste Europese stad voor het huren van appartementen en kamers, ondanks een jaarlijkse daling van de huurprijzen.
  • Mediterrane steden zoals Rome en Milaan volgen Amsterdam op de ranglijst met aanzienlijke huurprijzen voor appartementen.
  • Rotterdam biedt de meest betaalbare huurprijzen in Nederland, maar blijft duur in vergelijking met andere Europese steden.

Amsterdam heeft de dubieuze eer de duurste Europese stad te zijn om te huren. De hoofdstad staat bovenaan de lijst met de hoogste huurprijzen voor zowel appartementen als kamers. Dat schrijft PropertyNL op basis van de Internationale Rent index van Housing Anywhere.

De hoogste plek krijgt de hoofdstad ondanks een jaarlijkse daling van 2,2% voor appartementen en een bescheiden stijging van 3,3% voor kamers​​.De gemiddelde huurprijs voor een appartement in Amsterdam is €2.200, terwijl een kamer gemiddeld €940 kost.

Deze prijzen zijn tekenend voor de gespannen woningmarkt in de stad. In de categorie studio’s neemt Amsterdam echter een achtste positie in, met huurprijzen van €1.200, vergelijkbaar met die in Den Haag.

En stad als Rotterdam biedt een meer betaalbaar alternatief in Nederland, met de gemiddelde huurprijs voor een studio op €1.000, €200 lager dan in Amsterdam en Den Haag. Toch zijn de huurprijzen in Rotterdam nog steeds aanzienlijk in vergelijking met andere Europese steden​​.

De trends wijzen op een aanhoudende vraag naar huisvesting in populaire Europese steden, wat leidt tot hogere huurprijzen