BBB bepleit fiscale hervormingen ten gunste van vastgoedverhuurders

Foto: Tierra Mallorca

  • BBB, onder leiding van Caroline van der Plas, verzet zich tegen recente aanpassingen in de vermogensbelasting die beleggers met huurpanden hard treffen, met name de verhoging van de ‘leegwaarderatio’ in box 3 vanaf 2023.
  • De partij pleit voor fiscale versoepelingen om investeerders in betaalbare huurwoningen te ondersteunen en de recente aanpassingen in de leegwaarderatio ongedaan te maken.
  • Daarnaast streeft BBB naar een ingrijpende hervorming van het belastingstelsel, waarbij alle daadwerkelijke inkomsten worden samengevoegd in de inkomstenbelasting en toeslagen worden afgeschaft.

Politieke partij BBB, van lijsttrekker Caroline van der Plas, spreekt zich uit ten gunste van vastgoedverhuurders en beleggers met huurpanden in het licht van recente aanpassingen in de vermogensbelasting. Dat ziet Business Insider na een analyse van de verkiezingsprogramma’s.

BBB is van mening dat deze aanpassingen, zoals het verhogen van de ‘leegwaarderatio’ in box 3 vanaf 2023, beleggers te zwaar treffen.

In het verkiezingsprogramma van BBB wordt benadrukt dat sociale en middeldure huurwoningen aantrekkelijk moeten blijven voor investeerders vanuit fiscaal en financieel perspectief. De partij wil de fiscale regelgeving voor investeerders in betaalbare huurwoningen versoepelen en de recente aanpassing in de leegwaarderatio ongedaan maken.

Daarnaast staat er een ambitieuze hervorming op de BBB-agenda: de samenvoeging van alle daadwerkelijke inkomsten in de inkomstenbelasting ter vervanging van het huidige boxenstelsel. Dit zou gepaard gaan met het afschaffen van alle toeslagen en de introductie van een belasting- en premievrij bedrag en/of negatieve belastingaanslag.