Dit is de nieuwe huurprijscheck voor verhuurders – maar een precieze berekening blijft iets voor de experts

Vrouw op balkon van haar appartement

Vrouw op balkon van haar appartement Foto: CNS

  • Verhuurders kunnen nu kosteloos gebruikmaken van de nieuwe huurprijscheck van de Huurcommissie.
  • Het opstellen van een puntentelling kan complex zijn en kleine fouten kunnen leiden tot verkeerde resultaten.
  • Voor meer zekerheid kunnen verhuurders overwegen een professional in te schakelen.

Sinds kort kunnen verhuurders kosteloos gebruikmaken van de vernieuwde huurprijscheck van de Huurcommissie. Deze check maakt gebruik van het nieuwe Woningwaarderingsstelsel (WWS) om een inschatting te geven van de puntenwaardering van een woning. Voor verhuurders die nog niet weten hoeveel punten hun woning waard is, biedt deze tool een handige uitkomst.

Het opmaken van een precieze puntentelling is echter nog niet zo makkelijk. De WWS-puntentelling houdt rekening met verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de woning, voorzieningen en de staat van onderhoud.

Een kleine fout in het opmeten of invoeren van gegevens kan al snel leiden tot een verkeerd resultaat.

Dit kan niet alleen gevolgen hebben voor de huurprijs die je kunt vragen, maar ook voor de verhuurvergunning en eventuele subsidies.

Schakel een professional In

Voor verhuurders die zeker willen zijn van een correcte puntentelling, is het raadzaam om een professional in te schakelen, zo schrijft ook huurrechtadvocaat Laurens Vrakking.

Deze experts kunnen het hele proces, van het opmeten van de woning tot het invoeren van de gegevens in de huurprijscheck, voor je verzorgen.

Hierdoor voorkom je fouten en zorg je ervoor dat de waardering van je woning accuraat is, wat essentieel is voor een correcte huurprijsbepaling en naleving van de regelgeving.