Dubai’s vastgoedmarkt: kansen en overwegingen voor investeerders

Dubai

Dubai Foto: AhmadArdity / Pixabay

  • Dubai’s stabiel bestuur, strategische ligging en sterke infrastructuur maken het een aantrekkelijke investeringsbestemming.
  • De vastgoedmarkt kende in 2024 een recordgroei, ondersteund door economische diversificatie en Dubai’s Vision 2040.
  • Veiligheid, belastingvoordelen en wereldwijde connectiviteit versterken de aantrekkingskracht voor investeerders.

Dubai’s vastgoedmarkt wordt ondersteund door een solide juridische structuur en gunstige regelgeving. Daarom staat het emiraat de laatste jaren ook steeds in de belangstelling van veel vastgoedbeleggers, ook uit Nederland.

Investeringsexpert Alexander Blom zet op LinkedIn de voordelen van investeren op een rijtje, en wijst op de zaken waar je zeker op moet letten.

Sinds de invoering van de freehold-wet in 2006 kunnen buitenlanders vastgoed in eigendom verwerven. Recente hervormingen hebben de eigendomsrechten verder versterkt en in lijn gebracht met internationale standaarden.

Wat betekent dit voor investeerders?

Hoewel de vooruitzichten gunstig zijn, is het wel essentieel om de risico’s voor buitenlandse investeerders niet te negeren, zagen we al eens.

Naast juridische en demografische voordelen biedt Dubai ook economische en strategische troeven. De stad behoort tot de veiligste ter wereld en profiteert van een stabiele valuta, doordat de dirham gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

Het belastingklimaat is gunstig, met de afwezigheid van onroerendgoedbelasting, wat investeringen aantrekkelijker maakt.

Daarnaast speelt Dubai’s wereldwijde connectiviteit een belangrijke rol: het ligt binnen acht uur vliegen van twee derde van de wereldbevolking. Dit, gecombineerd met hoogwaardige infrastructuur, luxe woonopties en concurrerende vierkante meterprijzen, maakt Dubai een gewilde bestemming voor zowel expats als internationale investeerders.

De cijfers laten een positief beeld zien: in 2024 werden 141.397 appartementen en 30.975 villa’s verkocht voor in totaal AED 425 miljard, een stijging van respectievelijk 42% en 21% ten opzichte van 2023 (bron: DXB Interact).

Dit bevestigt dat Dubai’s vastgoedmarkt niet alleen groeit, maar ook veerkracht toont tegen economische schommelingen.