Oud-woonminister Hugo de Jonge toch geen burgemeester Rotterdam – Carola Schouten voorgedragen

Carola Schouten, oud-minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen

Carola Schouten, oud-minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Foto: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman

  • Oud-minister en ex-vicepremier Carola Schouten is door de gemeenteraad voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Rotterdam
  • Het is zo de eerste keer is dat de stad een vrouwelijke burgemeester krijgt.
  • Ondanks geruchten dat oud-woonminister Hugo de Jonge de nieuwe burgemeester zou worden werd hij het dus niet, hij erkende wel dat hij de functie graag had willen bekleden, maar zei dat de stad bij Schouten in goede handen is.

De geruchten dat oud-woonminister Hugo de Jonge na de kabinetswisseling burgemeester van Rotterdam zou kunnen worden was sterk. Toch werd hij het niet.

Voormalig minister en ex-vicepremier Carola Schouten is door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Rotterdam, dat schrijft de NOS.

In oktober dit jaar zal de 46-jarige politica haar nieuwe functie beginnen. Ze volgt burgemeester Ahmed Aboutaleb op, die na vijftien jaar afscheid neemt als burgemeester van Rotterdam.

Schouten, lid van de ChristenUnie, was na de beëdiging van het nieuwe kabinet werkloos en werd al eerder genoemd als mogelijke opvolger van Aboutaleb. Toch sprak men er in de vastgoedsector vaak over dat Hugo de Jonge ‘het wel zou worden’.

De Jonge feliciteerde Schouten toen het nieuws bekend werd. “Eerlijk is eerlijk: ik was het graag geworden. Maar de stad is bij Carola in goede handen.”

De voormalig minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen woont al dertig jaar in Rotterdam en heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Dit is de eerste keer dat de stad een vrouwelijke burgemeester krijgt.