- Een pilot in Rotterdam om woningen te delen en te splitsen heeft na anderhalf jaar nog geen bewoonbare woningen voor ouderen opgeleverd.
- De grootste obstakels zijn het verkrijgen van nieuwe huisnummers, maar de gemeente houdt het op de afwezigheid van tijdige omgevingsvergunningsaanvragen.
- Raadslid Ellen Verkoelen wijst op de starre regelgeving van de gemeente en de gevolgen voor de ouderen die de dupe zijn.
De pilot van de Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) om woningen te delen en te splitsen heeft na anderhalf jaar nog geen enkele bewoonbare woning voor ouderen opgeleverd. Dat schrijft Dagblad010.
Dit terwijl de transformatie uiteindelijk zo’n 2000 ouderenwoningen zou moeten opleveren. Volgens het Rotterdamse raadslid Ellen Verkoelen, van de Jongere Ouderen Unie, roept dit alles nogal wat vragen op.
Ouderen de dupe
Verkoelen is geschokt door de redenen achter de mislukking. Volgens de SOR ligt het grootste struikelblok bij het verkrijgen van nieuwe huisnummers van de gemeente, zonder welke de appartementen geen eigen gas-, water- en elektra-aansluiting kunnen krijgen.
De gemeente stelt daarentegen dat voor een van de locaties nooit een omgevingsvergunningsaanvraag is ontvangen van de SOR.
Verkoelen neemt het op voor de SOR en wijst op de starre regelgeving van de gemeente Rotterdam.
Ze heeft woningwethouder Zeegers gevraagd hoe het mogelijk is dat de gemeente in tijden van woningnood zo star is in de regelgeving. Ondertussen blijven de ouderen de dupe van de impasse tussen de SOR en de gemeente.