Vastgoedbeleggingen: voorbij de inflatie en oorlogseffecten

Foto:

  • Vastgoed raakt minder populair door hogere rente, belastingdruk en strengere huurregels.
  • Ondanks deze uitdagingen beschermt vastgoed tegen inflatie en biedt het mogelijkheden voor stabiele rendementen.
  • Specifieke vastgoedfondsen, zoals CORUM Investments, richten zich op commercieel vastgoed en bieden spreiding en regelmaat voor beleggers.

In recente tijden hebben hogere rentes en strengere regelgeving het beleggingslandschap in vastgoed veranderd. Terwijl sommige beleggers hun bezittingen verkopen, blijft vastgoed voor velen aantrekkelijk – vooral als bescherming tegen inflatie. Vastgoedbeleggers kunnen profiteren van geïndexeerde huren, waardoor ze veerkrachtiger zijn tegen inflatiegolven, zo schrijft CORUM Investment in een bijdrage voor Business Insider.

Echter, de prijzen van vastgoed, net als andere beleggingen, hebben te lijden gehad sinds de Russische inval in Oekraïne. In Nederland zijn er ook specifieke uitdagingen, zoals verhoogde belastingen en een gestegen rente. Echter, het scenario voor commercieel vastgoed verschilt. Fondsen als CORUM Investments, die zich voornamelijk richten op commercieel vastgoed, bieden beleggers de mogelijkheid om te investeren in kantoren, logistiek, hotels en winkels.

CORUM benadrukt de voordelen van risicospreiding en stabiele inkomsten. Met maandelijkse dividendopties en een indrukwekkend rendement in het verleden, zoals 11% in 2022, tonen ze de potentie van vastgoedbeleggingen in turbulente tijden. Desalniettemin moeten beleggers zich bewust zijn van de inherente risico’s van beleggen en overwegen voor de lange termijn te investeren.