Vraag naar opslagruimte voor particulieren blijft sterk bij krappe vastgoedmarkt

Man bij opslagruimte

c Foto: CNS

  • Shurgard, marktleider in opslagruimtes, blijft groeien ondanks recente prijsverhogingen, met plannen om het aantal te verhuren vierkante meters de komende twee jaar met bijna 13 procent uit te breiden.
  • De uitbreiding concentreert zich vooral in de Randstad met nieuwe locaties in Nieuwegein en Almere, wat de sterke marktpositie in Nederland benadrukt.
  • Ondanks hogere vastgoedbelastingen blijft Shurgard goede financiële resultaten tonen, mede dankzij digitalisering van het verhuurproces.

De vraag naar opslagruimtes blijft onverminderd hoog. Zelfs na recente prijsstijgingen, zo blijkt uit de laatste bedrijfsresultaten van Shurgard, de in Luxemburg gevestigde marktleider in opslagoplossingen.

Dit succes heeft het bedrijf ertoe aangezet om zijn aanwezigheid in Nederland aanzienlijk uit te breiden, zo schrijft Business Insider. Met een geplande toename van bijna 13 procent in te verhuren vierkante meters voor de komende twee jaar, onderstreept Shurgard zijn robuuste groeistrategie.

Eerder berichtten we al over de explosieve groei van de markt voor opslagboxen, voornamelijk gedreven door de krapte op de woningmarkt.

Aanhoudende vraag in dichtbevolkte gebieden

Ook kleinere verhuurders is er natuurlijk een aantrekkelijke markt voor het verhuren van opslag.

Shurgard speelt slim in op de trend door nieuwe locaties in de Randstad toe te voegen, met name in Nieuwegein en Almere. Deze uitbreiding reflecteert de aanhoudende vraag in dichtbevolkte gebieden waar de ruimte thuis vaak beperkt is.

Shurgard ondervindt echter niet alleen in Nederland succes. Ook in andere Europese landen zoals Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk blijven de opslagruimtes van het bedrijf goed presteren.

Hoewel het bedrijf te maken heeft gehad met hogere vastgoedbelastingen, heeft het kosten kunnen besparen door het digitaliseren van het verhuurproces. Deze technologische aanpassingen hebben bijgedragen aan een efficiëntere operatie en uiteindelijk een hogere winst.